Lavradores Markt | Funchal
Lavradores Markt | Funchal

De Lavradores Markt, ook bekend als Mercado dos Lavradores in het Portugees, is een van de meest populaire markten op het eiland Madeira, dat een autonome regio is van Portugal en zich in de Atlantische Oceaan bevindt.

Deze markt bevindt zich in de stad Funchal, de hoofdstad van Madeira, en staat bekend om zijn brede scala aan lokale producten, bloemen, fruit, groenten, verse vis en ambacht. Het is met name beroemd om zijn kraampjes met exotisch fruit zoals Madeira-bananen, mango's, maracuja's (passievruchten) en tropische bloemen.

Artikel over Uitzonderlijke Tropische Vruchten

'Lavradores Markt'

De Lavradores Markt in Funchal

De marktkraampjes zijn vaak zeer kleurrijk en trekken zowel de lokale bevolking als toeristen aan. De Lavradores Markt is de ideale plek om de cultuur en gastronomie van Madeira te ontdekken en lokale souvenirs te kopen.

Naast voedselproducten herbergt de markt ook ambachtswinkels waar je typische Madeiraanse ambachtelijke producten kunt kopen, zoals borduurwerk, keramiek en vlechtwerk.

Als je Madeira bezoekt, is de Lavradores Markt zeker een plek die je niet mag missen voor een authentieke ervaring op het eiland.