Madeira, Portugali
Madeira, Portugali

Madeira on Portugalille kuuluva saariryhmÀ, joka sijaitsee Atlantin valtamerellÀ noin 660 kilometrin pÀÀssÀ Afrikan rannikosta (Marokko), 980 kilometrin pÀÀssÀ Lissabonista, 400 kilometrin pÀÀssÀ Gran Canarialta (Kanariansaaret) ja 880 kilometrin pÀÀssÀ Santa Mariasta, Azorien lÀhimmÀstÀ saaresta. TÀmÀ saariryhmÀ on ollut Portugalin itsehallinnollinen alue vuodesta 1976, ja sen pÀÀkaupunki on Funchal. Siksi "itsehallinnollisen alueen" asema yhdistÀÀ Madeiran Euroopan unionin reuna-alueeksi.

'Madeira'

Madeira, Portugali: Ikuisen kevÀÀn saari Madeira, Atlantin valtamerellÀ sijaitseva viehÀttÀvÀ portugalilainen saari, on viime vuosina saavuttanut suosiotaan johtavana matkailukohteena. SitÀ kutsutaan ikuisen kevÀÀn saareksi sen leudon ilmaston vuoksi ympÀri vuoden, ja se on todellinen paratiisi luonnon ystÀville, retkeilijöille ja portugalilaisen kulttuurin ystÀville.

'Pico Ruivo'

Luonto puhtaimmillaan Madeira tunnetaan rehevÀstÀ luonnostaan ja upeasta topografiastaan. Saaren mahtavat vuoret tarjoavat lukemattomia vaellusmahdollisuuksia, mukaan lukien Madeiran korkein vuori, Pico Ruivo, joka kohoaa yli 1800 metrin korkeuteen merenpinnasta. Levadat, historialliset kastelukanavat, halkovat saarta ja tarjoavat myös erinomaisia vaellusmahdollisuuksia upeine nÀkymineen reheviin kasvillisuus ja maisemallisesti kauniisiin vesiputouksiin.

Portugalin kulttuurin vaaliminen Luonnonkauneutensa lisĂ€ksi Madeira on tĂ€ynnĂ€ aitoa portugalilaista kulttuuria. Saaren suurin kaupunki Funchal on vilkas kulttuurikeskus, jossa voit tutustua paikallisiin markkinoihin, historiallisiin kirkkoihin ja kiehtoviin museoihin. Myös ruokakulttuuri on olennainen osa Madeiran kokemusta, tuoreesta kalasta, Madeiran viinistĂ€ ja perinteisistĂ€ leivonnaisista valmistetut herkulliset ruoat. Hinnat ovat kohtuullisia, 10–20 euron vĂ€lillĂ€.

Madeiran viini Madeirasta puhuminen ilman mainintaa sen kuuluisasta Madeiran viinistÀ on mahdotonta. TÀmÀ vahvistettu viini on ollut saarella tuotannossa vuosisatojen ajan ja se tunnetaan rikkaudestaan ja monimutkaisesta makuprofiilistaan. Madeiran viinitilat tarjoavat kierroksia ja maistelutilaisuuksia viininystÀville, tarjoten ainutlaatuisen mahdollisuuden maistaa tÀtÀ paikallista herkkua.

Kukkien ja "Funchalismi" saari Madeira tunnetaan myös Kukkien saarena rehevÀn kasvillisuutensa vuoksi. Saaren kasvitieteelliset puutarhat ja puistot ovat tÀynnÀ vÀrikkÀitÀ kasveja ja kukkia, jotka ilahduttavat vieraita ympÀri vuoden. "Funchalismi", elÀmÀnfilosofia, joka perustuu ystÀvÀllisyyteen ja positiivisuuteen, on syvÀllÀ Madeiran kulttuurissa, mikÀ tekee saaresta vielÀkin vieraanvaraisemman vierailijoille.

JohtopÀÀtös Madeira, Portugali, on ainutlaatuinen matkakohde, joka yhdistÀÀ henkeÀsalpaavan luonnonkauneuden, rikkaan kulttuurin ja miellyttÀvÀn ilmaston. Olitpa sitten retkeilyn harrastaja, herkkusuu, viinin ystÀvÀ tai etsit yksinkertaisesti rentoutumista kauniissa ympÀristössÀ, Madeira tarjoaa jotain jokaiselle. Tule ja tutustu ikuisen kevÀÀn saareen ja anna sen ainutlaatuisen kauneuden ja viehÀtyksen lumota sinut.