Trh Lavradores | Funchal
Trh Lavradores | Funchal

Trh Lavradores, též známý pod názvem Mercado dos Lavradores v portugalštině, patří mezi nejoblíbenější trhy na ostrově Madeira, což je autonomní region Portugalska nacházející se v Atlantském oceánu.

Tento trh se nachází ve městě Funchal, hlavním městě Madeiry, a je proslulý svou širokou nabídkou místních produktů, květin, ovoce, zeleniny, čerstvého rybího masa a řemeslných výrobků. Zvláště známý je díky svým stánkům s exotickým ovocem, jako jsou madeirské banány, manga, maracujas (přesníčky) a tropickými květinami.

Článek o Výjimečném tropickém ovoci

'Trh Lavradores'

Trh Lavradores ve Funchalu

Stánky na trhu jsou často velmi barevné a lákají jak místní obyvatele, tak turisty. Trh Lavradores je ideálním místem k objevování kultury a gastronomie Madeiry a také k zakoupení místních suvenýrů.

Kromě potravinových výrobků najdete na trhu i řemeslné obchody, kde si můžete zakoupit typické madeirské řemeslné výrobky, jako jsou vyšívky, keramika a košíkářské výrobky.

Pokud navštívíte Madeiru, trh Lavradores je určitě místem, které byste neměli minout, pokud chcete zažít autentický zážitek z ostrova.